BiH
0

U prekidu saobraćanje na GP Hum - Šćepan Polje

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na magistralnom putu Glamoč-Mlinište saobraćaju se samo putnička vozila jednom trakom naizmjenično, dok teretna vozila i dalje ne mogu saobraćati.

Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na dionici magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled). I dalje se upozorava na sve dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Zbog sniježnih nanosa saobraćaj se odvija otežano jednom trakom na magistralnim putevima Livno-Šuica i Kupres-Šuica-Tomislavgrad, dok je na regionalnim putevima Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo i dalje potpuno obustavljen saobraćaj.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin pretežno mokar, dok se na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu.

Zbog snježnih nanosa u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine (područje Crne Gore), tako da je trenutno u prekidu saobraćanje na GP Hum-Šćepan Polje.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.