SDA, SNSD i HDZ
23

U Predsjedništvu BiH ključni sastanak za formiranje vlasti, Dodik poručio da je pesimista

Klix.ba/SRNA
Bakir Izetbegović (Foto: H. M./Klix.ba)
(Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik HDZ-a Dragan Čović te lider SNSD-a Milorad Dodik predvode stranačke delegacije na sastanku u zgradi Predsjedništva BiH o formiranju državne vlasti.

Milorad Dodik je u Predsjedništvo BiH stigao nešto ranije, a nekoliko minuta prije početka zakazanog sastanka o formiranju državne vlasti stigli su Izetbegović i Čović.

Očekuje se da trojica lidera razgovaraju o finalnom dogovoru i podjeli resora za formiranje Vijeća ministara.

Prije početka sastanka, u proteklih nekoliko dana lideri nisu davali optimistične izjave te će eventualni dogovor danas biti i iznenađenje.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ipak je rekao da nije optimista da će na današnjem sastanku u Sarajevu s liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem biti postignut dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH.

Dodik je ocijenio da će to biti samo "jedan u nizu bezveznih sastanaka".

"Stalno dobijamo neke uslove. Glupa je politika traženja krivaca, a mi stojimo i ništa ne radimo i godinama je tako. Ja dolazim bez politike uslovljavanja", poručio je lider SNSD-a.

U zgradu Predsjedništva naknadno je stigao i potpredsjednik SDA Adil Osmanović koji bi također trebao prisustvovati sastanku, kao i Šefik Džaferović te Denis Zvizdić. Također, na sastanak su stigli i Borjana Krišto i Marinko Čavara iz HDZ-a.

Nakon njih kao dio delegacije SNSD-a na sastanak su stigli Nebojša Radmanović, Staša Košarac, Zoran Tegeltija i Nikola Špirić.