{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U pratnji policije vlasnici ''Bazne hemije'' napustili kompleks preduzeća

F
3.8.2007. u 15:25
0
0
U pratnji policije vlasnici ''Bazne hemije'' napustili kompleks preduzeća
0
U pratnji policije vlasnici ''Bazne hemije'' napustili kompleks preduzeća
Vlasnici ''Bazne hemije'' Vitkovići, preduzeća nastalog transformacijom bivše Hemijske industrije ''Azot'' Vitkovići, danas su u pratnji policije i LOT tima EUFOR-a u Goraždu napustili Upravnu zgradu ''Bazne hemije'' nakon što su jučer ujutro prilikom nasilnog ulaska u posjed imovine ostali zabarikadirani u toj zgradi.
Radnici u štrajku pokušali su spriječiti vlasnike u radnjama koje su vršili u upravnoj zgradi, te je u četvrtak došlo do opće tuče između vlasnika i njihovih radnika, tako da je morala intervenirati i goraždanska policija koja je tokom protekle noći i danas osiguravala prostor oko bivše Hemijske industrije ''Azot'' Vitkovići.

Današnjim napuštanjem upravne zgrade vlasnika, razišli su se i radnici, a štrajkački odbor najavio je da će zatvoriti ulaz i spriječiti eventualni ponovni ulazak.

Prema riječima predsjednika Štrajkačkog odbora Memsura Durovića, očekivanja su da će uskoro 32 radnika koja ispunjavaju uvjete otići u penziju na osnovu dokumentacije iz poslovnice federalnog Zavoda PIO/MIO, s obzirom na to da nisu u mogućnosti pristupiti dokumentaciji koja se nalazi u upravnoj zgradi.

"Sudski vještak i sudija su izlazili na teren i očekujemo da će sud uskoro raspisati tender o prodaji dijela imovine 'Bazne hemije' s ciljem izmirenja obaveza radnicima", kazao je Durović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: