{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U pratnji policije vlasnici ''Bazne hemije'' napustili kompleks preduzeća

F
3.8.2007. u 15:25
0
0
U pratnji policije vlasnici ''Bazne hemije'' napustili kompleks preduzeća
0
U pratnji policije vlasnici ''Bazne hemije'' napustili kompleks preduzeća
Vlasnici ''Bazne hemije'' Vitkovići, preduzeća nastalog transformacijom bivše Hemijske industrije ''Azot'' Vitkovići, danas su u pratnji policije i LOT tima EUFOR-a u Goraždu napustili Upravnu zgradu ''Bazne hemije'' nakon što su jučer ujutro prilikom nasilnog ulaska u posjed imovine ostali zabarikadirani u toj zgradi.
Radnici u štrajku pokušali su spriječiti vlasnike u radnjama koje su vršili u upravnoj zgradi, te je u četvrtak došlo do opće tuče između vlasnika i njihovih radnika, tako da je morala intervenirati i goraždanska policija koja je tokom protekle noći i danas osiguravala prostor oko bivše Hemijske industrije ''Azot'' Vitkovići.

Današnjim napuštanjem upravne zgrade vlasnika, razišli su se i radnici, a štrajkački odbor najavio je da će zatvoriti ulaz i spriječiti eventualni ponovni ulazak.

Prema riječima predsjednika Štrajkačkog odbora Memsura Durovića, očekivanja su da će uskoro 32 radnika koja ispunjavaju uvjete otići u penziju na osnovu dokumentacije iz poslovnice federalnog Zavoda PIO/MIO, s obzirom na to da nisu u mogućnosti pristupiti dokumentaciji koja se nalazi u upravnoj zgradi.

"Sudski vještak i sudija su izlazili na teren i očekujemo da će sud uskoro raspisati tender o prodaji dijela imovine 'Bazne hemije' s ciljem izmirenja obaveza radnicima", kazao je Durović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: