|

U praksi su nepoznati slučajevi ovako nehumanog i terorističkog akta

U praksi su nepoznati slučajevi ovako nehumanog i terorističkog akta
0
F
FENA
11.8.2006. u 11:12
0
komentara
0

dijeljenja
U praksi su nepoznati slučajevi ovako nehumanog i terorističkog akta
"Teško je dati bilo kakav komentar u ovom trenutku jer su u praksi nepoznati slučajevi ovakvog, s jedne strane nehumanog, a s druge strane terorističkog akta", izjavio je novinarima direktor SIPA-e Sredoje Nović, nakon što je obišao mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, a koji je oštećen u noćašnjoj eksploziji.
Prema Novićevim riječima sada predstoji seriozno, profesionalno preispitivanje cijelog stanja od trenutka prestanka obezbjeđenja Izetbegovićevog mezara do sada.

Oštećeni mezar Alije Izetbegovića zajedno sa Novićem obišao je i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Mirsad Kebo.

On je noćašnji događaj okarakterizirao kao "monstruozni, zločinački čin koji želi poremetiti odnose u BiH". Kebo je izrazio nadu da će u naredna tri dana biti rasvjetljen ovoj slučaj te pozvao građane na smirenost i vladanje emocijama u ovom trenutku.

Mezar Alije Izetbegovića posjetio je jutros i načelnik Općtine Stari Grad Mustafa Resić, koji je noćašnji događaj okarakterizirao kao "terorizam i akt protiv Bosne i Hercegovine".

"Neviđeno! Divljaštvo bez presedana!", riječi su predsjednika Stranke za BiH Harisa Silajdžića, koji je takođe obišao Izetbegovićev mezar.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.