{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U praksi su nepoznati slučajevi ovako nehumanog i terorističkog akta

F
11.8.2006. u 11:12
0
0
U praksi su nepoznati slučajevi ovako nehumanog i terorističkog akta
0
U praksi su nepoznati slučajevi ovako nehumanog i terorističkog akta
"Teško je dati bilo kakav komentar u ovom trenutku jer su u praksi nepoznati slučajevi ovakvog, s jedne strane nehumanog, a s druge strane terorističkog akta", izjavio je novinarima direktor SIPA-e Sredoje Nović, nakon što je obišao mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, a koji je oštećen u noćašnjoj eksploziji.
Prema Novićevim riječima sada predstoji seriozno, profesionalno preispitivanje cijelog stanja od trenutka prestanka obezbjeđenja Izetbegovićevog mezara do sada.

Oštećeni mezar Alije Izetbegovića zajedno sa Novićem obišao je i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Mirsad Kebo.

On je noćašnji događaj okarakterizirao kao "monstruozni, zločinački čin koji želi poremetiti odnose u BiH". Kebo je izrazio nadu da će u naredna tri dana biti rasvjetljen ovoj slučaj te pozvao građane na smirenost i vladanje emocijama u ovom trenutku.

Mezar Alije Izetbegovića posjetio je jutros i načelnik Općtine Stari Grad Mustafa Resić, koji je noćašnji događaj okarakterizirao kao "terorizam i akt protiv Bosne i Hercegovine".

"Neviđeno! Divljaštvo bez presedana!", riječi su predsjednika Stranke za BiH Harisa Silajdžića, koji je takođe obišao Izetbegovićev mezar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: