|

U Prag u srijedu putuje 1.200 studenata

U Prag u srijedu putuje 1.200 studenata
0
S
Sarajevo-x.com
28.2.2012. u 15:23
13
komentara
0

dijeljenja
U Prag u srijedu putuje 1.200 studenata Prag
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) i Vijeće studenata Ekonomskog fakulteta u saradnji sa turističkom agencijom Centrotours u periodu 29. februara do 5. marta 2012. godine organizuju Studentski pohod u Prag.
Studentski pohod u Prag se izdvaja kao najmasovnije organizirano putovanje studenata Univerziteta u Sarajevu. U Prag, u srijedu 29. februara iz Kampusa Univerziteta u Sarajevu će, u terminima od 17.00 do 20.00 sati krenuti 1.200 studenata raspoređenih u 22 autobusa.

Tokom boravka u glavnom gradu Češke Republike turistička agencija Centrotours će za sve studente organizirati obilazak grada u pratnji profesionalnih vodiča, plovidbu rijekom Vltavom, posjetu čuvenoj banji Karlovy Vary te odlazak u obilazak istočnonjemačkog grada Drezdena.

Predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu će u Pragu potpisati i ugovor o saradnji sa Udruženjem Emerik Blum koje okuplja sve studente Bosne i Hercegovine koji su trenutno na studiju u Republici Češkoj. Za studente će svaku večer tokom boravka u Pragu biti organizirane posebne zabave.

Tako će prvu noć u najvećoj praškoj diskoteci Karlovy Lazne, kapaciteta 5.000 posjetitelja, nastupiti sarajevski DJ Manjo. Druga noć pohoda predviđena je za party u diskoteci Očko i odlazak u diskoteku SaSaZu na koncert danskog DJ-a i producenta Feddea Le Granda. U subotu, 03.03.2012. godine, specijalno za bh. studente, u diskoteci Kostel će nastupiti trenutno najpopularniji bh. bend Dubioza Kolektiv – dobitnik MTV Best Adria Act nagrade i DJ Diskobajagi.

Projekt su podržali PEPSI – oficijelno piće putovanja, Vakufska banka dd i Centrotrans-Eurolines dd.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...