{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U povodu Dana Armije RBiH: Otvaranje "Spomen sobe" u Konjicu 15. aprila

F
10.4.2015. u 17:08
127
58
U povodu Dana Armije RBiH: Otvaranje "Spomen sobe" u Konjicu 15. aprila
127
U povodu Dana Armije RBiH: Otvaranje "Spomen sobe" u Konjicu 15. aprila
Konjic
U povodu Dana Armije RBiH, u Konjicu će u srijedu, 15. aprila, u 10 sati biti upriličeno otvaranje "Spomen sobe" u znak sjećanja na 478 poginulih i nestalih šehida, boraca, pripadnika Armije i MUP-a, saopćeno je iz Udruženja ratnih vojnih invalida Konjic.
Za otvaranje Spomen sobe prikupljeno je 462 fotografije sa imenima, prezimenima, godinama rođenja i pogibije.

Realizacija Spomen sobe trajala je 18 mjeseci, a nosioci kompletnog posla su: Udruženje RVI Konjic, Udruženje porodica šehida i poginulih boraca i Općina Konjic.

Vrijednost projekta '' Spomen soba'', koji je u prvoj fazi podrazumijevao opremanje prostora i prikupljanje dokumentacije, iznosila je oko 30.000 KM.

Pokrovitelj projekta je Općina Konjic, Federalno ministarstvo kulture i sporta, PD''Igman'' Konjic, BH Pošte, Ministarstvo za pitanja boraca HNK, Savez RVI HNK, Savez RVI FBiH, ''Fahmogradnja''- Konjic, '' Šumarstvo''- Konjic, Gradska pekara Konjic i privatno lice Šljivo Fikret.

U drugoj fazi se planira, za slijedeću godinu, izraditi kompletan ratni put konjičkih brigada na posebnim panoima, te prikupljanje dokumentacije koja će biti trajan proces u formiranju muzejske postavke '' Spomen soba''.

Na otvaranju Spomen sobe očekuje se prisustvo porodica poginulih i nestalih šehida i boraca, te prisustvo ratnih komandanata, predstavnika civilnih vlasti, zvanica i gostiju, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: