U toku postupak provjere
0

U ponedjeljak raspodjela CEMT dozvola

SRNA
Lista raspodjele CEMT dozvola za 2013. godinu objavljena je na internet stranici Ministarstva transporta i komunikacija BiH, a njihova raspodjela počet će u ponedjeljak, 24. decembra, rekao je Srni pomoćnik resornog ministra Zoran Andrić.

On je dodao da su na listu uvršteni prevoznici za koje je okončan ili je u toku postupak provjere navoda iz dostavljenih zahtjeva.

Andrić je napomenuo da, nakon okončanja postupka provjere kod nadležnih tijela, Komisija za raspodjelu CEMT dozvola za 2013. godinu zadržava pravo na izmjenu liste.

Prema njegovim riječima, lista može biti izmijenjena na način da će prevoznik kod koga se utvrdi neusklađenost podataka biti uklonjen s prijedloga liste, a dozvola će biti dodijeljena sljedećem prevozniku.

Prilikom preuzimanja CEMT dozvole, kako je rekao, potrebno je dostaviti dokaze o plaćenim administrativnim taksama na rješenje o izdavanju dozvole u iznosu od 15 KM po podnesenom zahtjevu, te dokaze o plaćenim taksama na CEMT dozvole.

CEMT dozvole će se preuzimati u Sektoru za transport resornog Ministarstva, svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 časova.

Navodeći da je veliki broj prevoznika koji su tražili dozvolu, a nisu ispunjavali kriterijume, Andrić je rekao da je Ministarstvo transporta i komunikacija BiH primilo 109 prigovora prevoznika, od kojih je samo pet bilo opravdano.

Lista raspodjele CEMT dozvola za 2013. godinu objavljena je na sajtu Ministarstva www.mkt.gov.ba.