GRAS
0

U ponedjeljak prodaja kupona za penzionere s penzijom većom od 300 KM

FENA
Prodaja kupona za javni gradski prijevoz penzionerima na području Kantona Sarajevo koji primaju penzije veće od 300 KM počet će u ponedeljak, 9. augusta - saopćeno je iz KJKP GRAS d.o.o.

Zamjenu postojećih kupona penzioneri su obavezni izvršiti do 13. augusta ove godine.

Radi izbjegavanja gužvi na prodajnim mjestima, prodaja penzionerskih kupona vršit će se na tačno određenim lokacijama u zavisnosti od visine penzije.

Penzioneri čija je penzija od 301 do 400 KM kupon mogu kupiti na prodajnim mjestima Ćumurija, Otoka, Alipašin Most, Vogošća, Dobrinja, llidža i Hadžići, a penzioneri s penzijom od 401 do 500 KM kupon za gradski prijevoz mogu kupiti na prodajnim mjestima Latinska ćuprija, llidža, Otoka, Hadžići i Vogošća.

Prodaja kupona za penzionere s penzijom iznad 501 KM vršit će se na prodajnim mjestima Ćumurija, Alipašin Most, llidža, Otoka i Vogošća.

Prodaja penzionerskih kupona je u periodu od 07.00 do 15.00 sati.

Cijene kupona zavise od visine penzije. Mjesečni kupon za penzije visine 301 do 350 KM košta četiri KM; za penzije visine 351 do 400 KM mjesečni kupon košta šest KM; za penzije visine 401 do 450 KM kupon je sedam KM; za penzije visine 451 do 500 KM kupon je osam KM; za penzije visine 501 do 550 KM kupon košta devet KM; za penzije visine 551 do 600 KM kupon je deset KM, dok za penzije veće od 600 KM mjesečni kupon košta 14 KM.

Prilikom preuzimanja kupona za gradski prijevoz penzioneri su dužni donijeti penzionersku iskaznicu, original i kopiju penzionerskog čeka za maj 2010. godine za penzionere kojima penzije isplaćuje Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje PIO/MIO ili Zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, odnosno kopiju čeka penzije za penzionere koji ostvaraju pravo na penziju iz drugih fondova. Na uvid je potrebno donijeti navedeni orginalni ček penzije i ličnu kartu.

Iz GRAS-a obavještavaju penzionere Kantona Sarajevo s penzijom većom od 300 KM da se važnost postojećih besplatnih kupona za javni gradski prijevoz penzionera produžava do 30. septembra ove godine.