|

U ponedjeljak počinje Peta ljetna škola tolerancije posvećena suživotu mladih u BiH

U ponedjeljak počinje Peta ljetna škola tolerancije posvećena suživotu mladih u BiH
43
Er. M.
13.8.2019. u 10:08
11
komentara
43

dijeljenja
U ponedjeljak počinje Peta ljetna škola tolerancije posvećena suživotu mladih u BiH Ilustracija
Koalicija za borbu protiv mržnje "Zanemari razlike" u saradnji s Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini uputila je poziv mladim osobama na Petu ljetnu školu tolerancije.
Poziv je upućen mladim osobama iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva koje imaju iskustvo u nevladnim organizacijama te koje su otvorene za nova iskustva.

Peta ljetna škola tolerancije održat će se u periodu od 19. augusta 2019. godine do 21. augusta 2019. godine u Ilijašu, a u okviru trodnevnog druženja bit će obuhvaćene teme poput volonterizma i tolerancije, nasilja kao posljedice gender nejednakosti i trgovine ljudima.

Pored radionica planirane su i aktivnosti s ciljem građenja timskog duha kod mladih osoba. Iz Koalicije za borbu protiv mržnje "Zanemari razlike" navode da su prijave otvorene do 17. augusta 2019. godine i da su smještaj i prijevoz iz Sarajeva osigurani.

"Ova Ljetna škola tolerancije posebno je posvećena toleranciji i suživotu mladih u Bosni i Hercegovini te svim mogućnostima koje nam se pružaju u našoj zemlji", poručili su iz Koalicije za borbu protiv mržnje "Zanemari razlike".
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...