{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak počinje konferencija o zaštiti svjedoka

S
27.3.2011. u 12:15
0
0
U ponedjeljak počinje konferencija o zaštiti svjedoka
0
U ponedjeljak počinje konferencija o zaštiti svjedoka
U organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Ambasade Velike Britanije, u Sarajevu će sutra početi dvodnevna konferencija na kojoj će biti predstavljen Poslovnik o provođenju mjera za zaštitu svjedoka i operativni priručnik za provođenje ovih mjera u sudovima i tužilaštvima u BiH.
Ovaj poslovnik rezultat je projekta "Podrška pravosuđu BiH u procesuiranju predmeta ratnih zločina", koji provodi VSTV, a finansira Ambasada Velike Britanije u BiH.

Ovaj projekat je komplementaran projektima u pravosuđu BiH koje finansira EU sa ciljem stvaranja infrastrukturnih i tehničkih uslova za primjenu mjera zaštite svjedoka.

Za izradu Poslovnika angažovana su dva međunarodna stručnjaka iz oblasti zaštite svjedoka u krivičnim predmetima koji su pripremili i prvi nacrt Poslovnika koji predstavlja osnovu za obavljanje konsultacija sa sudijama i tužiocima.

Učesnicima konferencije obratiće se predsjednik VSTV Milorad Novković, ambasador Velike Britanije u BiH Michael Tatham i šef Delegacije EU u BiH Boris Jaročevič.

Konferencija će početi u ponedjeljak u 11.00 satu u hotelu "Terme" na Ilidži.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: