{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak otvaranje prijedloga za tekst himne

F
3.10.2008. u 17:08
0
1
U ponedjeljak otvaranje prijedloga za tekst himne
0
U ponedjeljak otvaranje prijedloga za tekst himne
Rok za učešće na javnom konkursu za izbor teksta himne Bosne i Hercegovine je istekao. Javno otvaranje koverata s prispjelim prijedlozima za tekst himne bit će održano u ponedjeljak 6.oktobra u 14 sati u Sarajevu, saopćeno je danas iz Ministarstva pravde BiH.
Prijedloge, dostavljene pod šiframa, otvorit će predstavnici Komisije za izbor teksta himne: predsjednik Hilmo Neimarlija, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, zamjenici Martin Raguž, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Ranko Risojević, direktor Narodne i univerzitetske biblioteke RS-a te sekretar Komisije Jusuf Halilagić, sekretar Ministarstva pravde BiH.

Imena autora će ostati zaštićena do kraja procesa odabira.

Članovi Komisije, poslanici, ugledni književnici i muzički autori izabrat će deset najboljih prijedloga koji će ući u drugi krug ocjenjivanja.

Najbolje ocijenjeni rad će biti predložen Vijeću ministara BiH na usvajanje, a autor odabranog teksta bit će nagrađen s 30.000 KM.

Od juna, kada je konkursna procedura otvorena, na adresu Ministarstva pravde stigla su 333 prijedloga budućeg teksta himne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: