{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak otvaranje prijedloga za tekst himne

F
3.10.2008. u 17:08
0
1
U ponedjeljak otvaranje prijedloga za tekst himne
0
U ponedjeljak otvaranje prijedloga za tekst himne
Rok za učešće na javnom konkursu za izbor teksta himne Bosne i Hercegovine je istekao. Javno otvaranje koverata s prispjelim prijedlozima za tekst himne bit će održano u ponedjeljak 6.oktobra u 14 sati u Sarajevu, saopćeno je danas iz Ministarstva pravde BiH.
Prijedloge, dostavljene pod šiframa, otvorit će predstavnici Komisije za izbor teksta himne: predsjednik Hilmo Neimarlija, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, zamjenici Martin Raguž, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Ranko Risojević, direktor Narodne i univerzitetske biblioteke RS-a te sekretar Komisije Jusuf Halilagić, sekretar Ministarstva pravde BiH.

Imena autora će ostati zaštićena do kraja procesa odabira.

Članovi Komisije, poslanici, ugledni književnici i muzički autori izabrat će deset najboljih prijedloga koji će ući u drugi krug ocjenjivanja.

Najbolje ocijenjeni rad će biti predložen Vijeću ministara BiH na usvajanje, a autor odabranog teksta bit će nagrađen s 30.000 KM.

Od juna, kada je konkursna procedura otvorena, na adresu Ministarstva pravde stigla su 333 prijedloga budućeg teksta himne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: