{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak obilazak radova na rekonstrukciji hotela Neum

F
17.1.2014. u 11:15
0
5
U ponedjeljak obilazak radova na rekonstrukciji hotela Neum
0
U ponedjeljak obilazak radova na rekonstrukciji hotela Neum
Hotel Neum
Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Denis Lasić, zajedno s ministrom trgovine, turizma i zaštite okoliša Seminom Borićem, u ponedjeljak 20. januara 2014. godine u 11 sati obići će radove na rekonstruiranju nedavno privatiziranog hotela "Neum" u Neumu.
Naime, hotel "Neum“ je, nakon provedenog postupka privatiziranja, koji je obavila Agencija za privatizaciju HNŽ-a, za četiri miliona KM kupila zagrebačka kompanija B.M.V. Inženjering d.o.o. Ugovorom je osigurana provedba poslovnog plana za razvitka hotela, čije je poslovanje posljednjih godina stagniralo, a tokom trogodišnjeg razdoblja novi vlasnici su se obvezali potpuno obnoviti hotel, koji ima 380 soba, tako da kvalitetom i sadržajima dostigne kategoriju od četiri zvjezdice. Također, novi vlasnik zadržao je 83 radnika, te će zaposliti 40 novih i za tri godine investirati 21 milion KM.

Tokom boravka u Neumu, predsjednik Lasić i ministar Borić sastat će se i s načelnikom Živkom Matuškom, s kojim će razgovarati o aktuelnim temama u vezi sa Općinom Neum.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: