{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


U ponedjeljak nastavak razgovora o reformi policije

N
NINA
10.9.2005. u 18:02
0
0
U ponedjeljak nastavak razgovora o reformi policije
0
U ponedjeljak nastavak razgovora o reformi policije
Razgovori o reformi policijskih struktura u BiH nastavit će se u ponedjeljak, 12. septembra u 16 sati u zgradi Vlade RS-a, saopšteno je danas iz Vlade RS-a.
U razgovorima o reformi policije sudjelovat će pregovarački timovi Vlade RS-a, Vlade FBiH, Vijeća ministara BiH, Distrikta Brčko, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na posljednjim razgovorima o reformi policije, koji su prekinuti u srijedu u Sarajevu, postignut je dogovor o formiranju jedinice za implementaciju reforme policije, koja će, kako je najavio državni premijer Adnan Terzić, biti formirana odlukom Vijeća ministara.

Uoči petih po redu pregovora o reformi policije koji će se održati u Banjoj Luci, predstavnici pregovaračkog tima Vlade RS-a ostali su pri svojim stavovima. Traže da javna sigurnost ostane na razini entiteta, a samim tim i da dio proračuna, odnosno finansiranja policijskih struktura u BiH bude na entitetima.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown upozorio je jučer da ističe vrijeme preostalo za postizanje sporazuma o reformi policije kako bi BiH prije desete godišnjice Daytona mogla dobiti zeleno svjetlo za početak pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: