{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak javna rasprava o Prijedlogu državnog zakona o poljoprivredi

F
12.10.2007. u 13:55
0
0
U ponedjeljak javna rasprava o Prijedlogu državnog zakona o poljoprivredi
0
U ponedjeljak javna rasprava o Prijedlogu državnog zakona o poljoprivredi
Komisija za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u ponedjeljak 15. oktobra organizirat će javnu raspravu o Prijedlogu zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BIH.
Ovaj prijedlog zakona usvojen je na 15. sjednici Predstavničkog doma 26. septembra.

Cilj javne rasprave, kako se navodi u saopćenju Parlamentarne skupštine BiH, je omogućiti njenim učesnicima da iznesu svoje stavove i mišljenja o pitanjima u vezi s predloženim zakonom i da se zajednički utvrde eventualni nedostaci i problemi za primjenu tog zakona, uključujući i prijedloge za njegovu izmjenu.

Na javnu raspravu pozvani su predstavnici: resornih ministarstava vlada entiteta i Distrikta Brčko, predstavnici odbora za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo Parlamenta Federacije BiH i Narodne skupštine Republike Srpske,Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednih komora Federacije BiH i RS-a, entitetskih poljoprivrednih instituta, poljoprivrednih fakulteta, predsjednici klubova Narodne skupštine RS-a, Udruženja poljoprivrednika u BiH i Udruženja poljoprivrednika RS-a, predstavnici određenih proizvođača hrane, međunarodnih institucija i sredstava informiranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: