{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak javna rasprava o Prijedlogu državnog zakona o poljoprivredi

F
12.10.2007. u 13:55
0
0
U ponedjeljak javna rasprava o Prijedlogu državnog zakona o poljoprivredi
0
U ponedjeljak javna rasprava o Prijedlogu državnog zakona o poljoprivredi
Komisija za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u ponedjeljak 15. oktobra organizirat će javnu raspravu o Prijedlogu zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BIH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovaj prijedlog zakona usvojen je na 15. sjednici Predstavničkog doma 26. septembra.

Cilj javne rasprave, kako se navodi u saopćenju Parlamentarne skupštine BiH, je omogućiti njenim učesnicima da iznesu svoje stavove i mišljenja o pitanjima u vezi s predloženim zakonom i da se zajednički utvrde eventualni nedostaci i problemi za primjenu tog zakona, uključujući i prijedloge za njegovu izmjenu.

Na javnu raspravu pozvani su predstavnici: resornih ministarstava vlada entiteta i Distrikta Brčko, predstavnici odbora za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo Parlamenta Federacije BiH i Narodne skupštine Republike Srpske,Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednih komora Federacije BiH i RS-a, entitetskih poljoprivrednih instituta, poljoprivrednih fakulteta, predsjednici klubova Narodne skupštine RS-a, Udruženja poljoprivrednika u BiH i Udruženja poljoprivrednika RS-a, predstavnici određenih proizvođača hrane, međunarodnih institucija i sredstava informiranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: