|

'U političkom poslu, samo su Srbi krivci'

'U političkom poslu, samo su Srbi krivci'
0
S
SRNA
21.11.2009. u 17:35
11
komentara
0

dijeljenja
'U političkom poslu, samo su Srbi krivci'
Tokom današnje proslave krsne slave Aranđelovdan crkve Svetog arhangela Mihaila na Baščaršiji , mitropolit dabrobosanski Nikolaj obratio se vjernicima ali i javnosti Bosne i Hercegovine, te posebno osudio pogrdne riječi koje ovih dana o patrijarhu Pavlu dolaze iz Sarajeva. On se zapitao 'kakva je to vjera' iz koje dolaze takve poruke, te konstatirao da su u 'politički prljavom poslu samo Srbi krivci'.
U obraćanju vjernicima vladika Nikolaj je osudio to što se u Sarajevu ovih dana pogrdno, nepristojno i neprimjereno govorilo i govori o patrijarhu srpskom Pavlu.

Mitropolit Nikolaj je istakao da su pogrdne riječi upućene patrijarhu Pavlu upućene i arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima, a time i cijeloj Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

"Mi se u ovom i svim ostalim pravoslavnim hramovima molimo za sve i drugih nacija i vjeroispovjesti, a oni nam tako odgovaraju na molitve", naglasio je vladika Nikolaj.

Ocijenivši da je to veliko ruglo i satanske stvari, mitropolit Nikolaj je zapitao kakva je to religija čiji vjernici tako govore.

"Ti koji su tako govorili osudili su sebe, a svoj narod osramotili. Moja je dužnost da to kažem u ovome svetom hramu", naglasio je vladika Nikolaj.

Mitropolit dabrobosanski je istakao da su "u političkom vrlo prljavom poslu" neprestano samo Srbi krivci, a da niko drugi nije.

"Ako malo bolje sebe pogledaju, vidjeće da su veliki grešnici i da su u posljednjem ratu učinili velike grijehe. Doći će vrijeme kada će se stidjeti onogo što su radili i što su govorili", poručio je visokopreosvećeni Nikolaj.

On je pozvao vjernike da dolaze u ovaj i ostale pravoslavne hramove, jer su to škole pobožnosti.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...