{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Podveležju kod Mostara obilježena 19. godišnjica smrti pet zlatnih ljiljana

11.8.2014. u 12:28
6
4
U Podveležju kod Mostara obilježena 19. godišnjica smrti pet zlatnih ljiljana
6
U Podveležju kod Mostara obilježena 19. godišnjica smrti pet zlatnih ljiljana
Jedinstvena organizacija boraca, Unija veterana - demobilisanih boraca HNK-a, Savez RVI HNK-a, UG DNRP "Zlatni Ljiljan“ HNK te Organizacija PŠiPB HNK-a u obilježili su 19. godišnjicu pogibije pet zlatnih ljiljana na platou Podveležja u blizini Mostara.
I ove godine kao i svih prethodnih upriličen je tradicionalni marš od naselja Dračevice, pa do Kružnja u Podveležju. U Kružnju na mjestu ubistva petorice zlatnih ljiljana upriličen je prigodan program.

Ramo Džiho, Nurif Dedić, Amel Vejzović, Elvedin Omanović i Halil Ćorić hrabri su borci AR BiH koji su zarobljeni, a potom i mučki ubijeni na platou Podveležja.

"Neka Božija kazna stigne zlotvore koji su naudili našoj djeci. Bili su hrabri, borili su se za jedinstve, slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, za bolje sutra naše djece. Neka im Allah podari Dženet,“ kazala je kroz suze vidno uznemirena majka nastradalog Elvedina Omanovića.

Suad Muharemović, predsjednik kantonalnog Udruženja Zlatnih ljiljana i predsjedavajući koordinacije boračkih udruženja proisteklih iz rata, istakao je da su ciljna grupa na koju žele prenijeti tekovine manifestacije mladi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: