{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Podveležju kod Mostara obilježena 19. godišnjica smrti pet zlatnih ljiljana

11.8.2014. u 12:28
6
4
U Podveležju kod Mostara obilježena 19. godišnjica smrti pet zlatnih ljiljana
6
U Podveležju kod Mostara obilježena 19. godišnjica smrti pet zlatnih ljiljana
Jedinstvena organizacija boraca, Unija veterana - demobilisanih boraca HNK-a, Savez RVI HNK-a, UG DNRP "Zlatni Ljiljan“ HNK te Organizacija PŠiPB HNK-a u obilježili su 19. godišnjicu pogibije pet zlatnih ljiljana na platou Podveležja u blizini Mostara.
I ove godine kao i svih prethodnih upriličen je tradicionalni marš od naselja Dračevice, pa do Kružnja u Podveležju. U Kružnju na mjestu ubistva petorice zlatnih ljiljana upriličen je prigodan program.

Ramo Džiho, Nurif Dedić, Amel Vejzović, Elvedin Omanović i Halil Ćorić hrabri su borci AR BiH koji su zarobljeni, a potom i mučki ubijeni na platou Podveležja.

"Neka Božija kazna stigne zlotvore koji su naudili našoj djeci. Bili su hrabri, borili su se za jedinstve, slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, za bolje sutra naše djece. Neka im Allah podari Dženet,“ kazala je kroz suze vidno uznemirena majka nastradalog Elvedina Omanovića.

Suad Muharemović, predsjednik kantonalnog Udruženja Zlatnih ljiljana i predsjedavajući koordinacije boračkih udruženja proisteklih iz rata, istakao je da su ciljna grupa na koju žele prenijeti tekovine manifestacije mladi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: