{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U planu kupovina dva putnička aviona

F
23.7.2009. u 17:37
0
20
U planu kupovina dva putnička aviona
0
U planu kupovina dva putnička aviona
Iako na današnjoj sjednici nije razmatran Prijedlog odluke u vezi s osiguranjem finansijskih sredstava, u iznosu od 15 miliona KM, Javnom preduzeću aviokompanija Sky Srpska, Banja Luka, iz Vlade RS-a je potvrđeno da se razmatra kupovina dva putnička aviona.
Entitetska vlada i Ministarstvo saobraćaja i veza razmatraju i uspostavljanje redovnog međunarodnog zračnog saobraćaja s Aerodroma Banja Luka.

„Ova mogućnost se razmatra imajući u vidu najavu liberalizacije viznog režima za građane RS-a i BiH, a u skladu s Programom rada Vlade RS-a u kojem je kao jedan od prioriteta navedeno osnivanje i razvoj aviokompanije RS“, tvrdi se u Vladinoj informaciji.

"S obzirom na to da proizvođači aviona u ovom trenutku daju najpovoljnije uvjete za kupovinu, kroz višegodišnje povoljne kreditne aranžmane, Vlada i Ministarstvo saobraćaja i veza RS-a razmatrat će mogućnost da osiguraju sredstva i garancije Javnom preduzeću'Sky Srpska Banja Luka potrebna za odobravanje kreditnih sredstava za kupovinu dvaju putničkih aviona“, saopćeno je.

Inače, Vlada je na današnjoj sjednici prolongirala razmatranje Prijedloga odluke u vezi s osiguranjem finansijskih sredstava, u iznosu od 15 miliona KM, Javnom preduzeću aviokompanija Skyj Srpska za narednu sjednicu kada će joj prisustvovati i entitetski premijer Milorad Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: