Frontalni poremećaj od ponedjeljka
0

U petak promjena vremena i lokalni pljuskovi u BiH

Piše: Dalibor Bošnjak
Nakon dugog sušnog perioda nas u petak najvjerovatnije očekuju lokalni pljuskovi i blagi pad temperature, a početak sljedeće sedmice donosi frontalni poremećaj u cijeloj zemlji, kada se također očekuju padavine.

Kako bismo saznali kakvo vrijeme očekujemo u narednim danima, kontaktirali smo Odsjek za vremenske analize i prognoze Federalnog hidrometeorološkog saveza.

"U petak nas očekuje manja promjena vremena uglavnom u centralnoj Bosni. Mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi uz koje će doći i do manjeg pada temperature. Također, u Krajni bi moglo biti nešto hladnije. Što se tiče vremenskih prilika na jugu zemlje, očekuje se stabilno vrijeme i visoke temperature. Frontalni poremećaj u cijeloj zemlji se očekuje u ponedjeljak. On će donijeti kišu i nešto manje temperature", izjavio je za Sarajevo-x.com dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog saveza Damir Šantić.

Što se tiče vremenskih prilika u Sarajevu, Šantić je rekao da se u petak poslijepodne očekuje promjena vremena, odnosno lokalni pljuskovi koji će donijeti blagi pad temperature. Za vikend se očekuje sunčano i toplo vrijeme uz prolaznu naoblaku.