Mladen Ivanković Lijanović
0

"U petak nema odlaska kući bez dogovora u Parlamentu BiH"

Sarajevo-x.com
Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović
"Međunarodna agencija za ocjenu državnog kreditnog rejtinga Mody's snizila je izglede BiH u sklopu ocjene kreditnog rejtinga zbog političkih zastoja i time, nažalost, potvrdila činjenice koje mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak ističemo sve vrijeme", poručuje u saopštenju za javnost Mladen Ivanković Lijanović.

"Zbog ponašanja pojedinih stranaka, odnosno zbog toga što ni sedam mjeseci nakon općih izbora nije uspostavljena državna zakonodavna i izvršna vlast, ispaštaju svi građani Bosne i Hercegovine. Demokracija bi trebala štititi javni interes, i ovo je odlična prilika da svi mi pokažemo koliko nam je taj javni interes na srcu", istakao je i apelovao na sve stranke da se hitno uspostavi vlast, jer, kako je naglasio, svako daljnje odgađanje ekonomskih i ustavnih reformi stvara prepreke našoj zemlji da dobije status kandidata Evropske unije.

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak dodao je i ovo: "Pozivamo sve izabrane zastupnike da se u petak ne razilazimo sa sjednice Zastupničkog doma PSBiH, dok ne završimo svoj posao, jer nam je to dužnost prema građanima BiH, koji su nas birali i koji nas plaćaju za to".