Projekt EU4Business
5k

U petak na Trebeviću prvi let turističkim balonom

B. T.
Cilj je razvoj turizma (Foto: Shutterstock)
Cilj je razvoj turizma (Foto: Shutterstock)
Zvanična promocija projekta "Enjoy Sarajevo - Romanija Region", u okviru koje će se desiti i prvi let turističkim balonom, bit će održana u petak, 18. juna u sportsko-rekreativnom centru Brus na Trebeviću.

Ovo je jedna od aktivnosti u okviru "Enjoy Sarajevo-Romanija Region“ projekta, koja ima za cilj razvoj turizma ove regije kroz kreiranje novih turističkih proizvoda i njihovu promociju na međunarodnom tržištu.

Fokus će biti na opremanju outdoor lokacija, te jačanje kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća u okviru turizma i internacionalizaciji njihove turističke ponude.

Projekat "Enjoy Sarajevo-Romanija Region" u sklopu projekta EU4Business implementiraju Turistička organizacija Jahorina, Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo (RAIS), Privredna komora Republike Srpske (PKRS) i privredni subjekat Stanišić.

EU4Business je projekat Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj ciljanih sektora. Ukupna vrijednost je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (sa 15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (sa 1,1 miliona eura). Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.