{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U petak ističe rok za projekt European Rails of Peace 2012.

F
13.6.2012. u 09:16
1
0
U petak ističe rok za projekt European Rails of Peace 2012.
1
U petak ističe rok za projekt European Rails of Peace 2012.
Univerzitet u Sarajevu
European Rails of Peace pozivaju studente iz BiH od 18 do 25 godina koji trenutno studiraju na nekom od univerziteta u BiH da učestvuju u projektu razmjene mladih ljudi sa područja BiH, Srbije i Kosova (European Rails of Peace 2012.).
Zainteresovani kandidati moraju predati aplikaciju najkasnije do 15. juni, a koja se može preuzeti sa stranice www.europeanrailsofpeace.eu.

- U okviru projekta studenti dobijaju besplatnu Inter-Rail kartu u trajanju od 15 dana (od kraja jula do polovine augusta 2012.), jednu kartu za voz od mjesta prebivališta do granice (Inter-Rail karte ne važe u državi prebivališta), te smještaj i hranu tokom dana sastanaka i seminara, ističu iz European Rails of Peace.

Ovaj putujući projekt osnovni fokus ima na promoviranju interktulturalnog dijaloga i svijesti o Evropi i Evropskoj uniji među mladima od 18 do 25 godina iz različitih etničkih zajednica u BiH, Srbiji i Kosovu, kao i među mladima i vršnjacima iz zemalja EU.

U prvom dijelu projekta krajem jula svi sudionici će se sastati u nekim gradovima bivše države i u Rimu, a za drugi dio projekta predviđeno je da učesnici sami organiziraju putovanje vozom po Evropi sa besplatnom InterRail global pass kartom.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: