{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U petak ističe rok za projekt European Rails of Peace 2012.

F
13.6.2012. u 09:16
1
0
U petak ističe rok za projekt European Rails of Peace 2012.
1
U petak ističe rok za projekt European Rails of Peace 2012.
Univerzitet u Sarajevu
European Rails of Peace pozivaju studente iz BiH od 18 do 25 godina koji trenutno studiraju na nekom od univerziteta u BiH da učestvuju u projektu razmjene mladih ljudi sa područja BiH, Srbije i Kosova (European Rails of Peace 2012.).
Zainteresovani kandidati moraju predati aplikaciju najkasnije do 15. juni, a koja se može preuzeti sa stranice www.europeanrailsofpeace.eu.

- U okviru projekta studenti dobijaju besplatnu Inter-Rail kartu u trajanju od 15 dana (od kraja jula do polovine augusta 2012.), jednu kartu za voz od mjesta prebivališta do granice (Inter-Rail karte ne važe u državi prebivališta), te smještaj i hranu tokom dana sastanaka i seminara, ističu iz European Rails of Peace.

Ovaj putujući projekt osnovni fokus ima na promoviranju interktulturalnog dijaloga i svijesti o Evropi i Evropskoj uniji među mladima od 18 do 25 godina iz različitih etničkih zajednica u BiH, Srbiji i Kosovu, kao i među mladima i vršnjacima iz zemalja EU.

U prvom dijelu projekta krajem jula svi sudionici će se sastati u nekim gradovima bivše države i u Rimu, a za drugi dio projekta predviđeno je da učesnici sami organiziraju putovanje vozom po Evropi sa besplatnom InterRail global pass kartom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: