{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U petak dodjela novinarskih nagrada "Srđan Aleksić"

F
30.5.2013. u 13:20
0
1
U petak dodjela novinarskih nagrada "Srđan Aleksić"
0
U petak dodjela novinarskih nagrada "Srđan Aleksić"
Helsinški parlament građana Banja Luka i Fondacija CURE iz Sarajeva organizirat će sutra u Sarajevu treću dodjelu novinarskih nagrada "Srđan Aleksić“.
Svečana dodjela ovih nagrada bit će organizirana u sklopu dvodnevne konferencije "Profesionalni i etički standardi u izvještavanju o marginalizovanim grupama“.

Na ovogodišnji konkurs za novinarsku nagradu "Srđan Aleksić“ ukupno je stiglo 10 televizijskih i radijskih priloga i 21 web i novinski tekst, a odlukom žirija nagrade za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u BiH ove godine dobit će pet novinarki i novinara.

Kako je najavljeno, u kategoriji štampanih medija žiri je odlučio da dodijeli dvije prve nagrade i to Fahrudinu Benderu, novinaru lista Oslobođenje iz Bihaća i novinarki Slobodne Bosne Danki Savić.

U kategoriji web portala prva nagrada bit će dodijeljena novinaru portala novinar.me Mladenu Lakiću, a druga Đorđu Vujatoviću, novinaru web portala RTRS.

Odlukom žirija ove godine neće biti dodijeljene nagrade u kategoriji radijskih priloga, dok će druga nagrada za TV prilog biti dodijeljena Enisi Alibalić, novinarki RTV Tuzlanskog kantona.

Nagrađeni tekstovi i prilozi govore o različitim marginalizovanim grupama u našem društvu, kao što su osobe sa invaliditetom, pripadnici LGBT populacije, povratnici i ratni veterani i na afirmativan i angažovan način skreću pažnju na probleme s kojima se ove grupe susreću.

Novinarska nagrada "Srđan Aleksić“ dodjeljuje se za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u Bosni i Hercegovini, a ustanovljena je u okviru projekta "X-Press“, koji se realizuju uz podršku Evropske unije, i čiji cilj je poboljšanje položaja marginalizovnih i ranjivih grupa u našem društvu putem zajedničkih akcija nevladinog sektora i medija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: