|

U pet vrtića JU Djeca Sarajeva ostala 54 mjesta

U pet vrtića JU Djeca Sarajeva ostala 54 mjesta
9
F
FENA
3.8.2017. u 11:58
7
komentara
9

dijeljenja
U pet vrtića JU Djeca Sarajeva ostala 54 mjesta
Počeo je vanredni rok za upis djece u gradske vrtiće. Javna ustanova Djeca Sarajevo je od 1. do 15. juna raspisala javni poziv za redovan prijem djece u cjeloviti razvojni program u školskoj 2017./2018. godini, prema Planu upisa i prema pedagoškim standardima i normativima.
Nakon zatvaranja javnog poziva, Komisija za prijem djece u vrtiće je izvršila bodovanje i rangiranje djece prema Pravilniku o prijemu djece u JU Djeca Sarajeva.

Kako je u izjavi za Fenu rekla vršiteljica dužnosti direktora Jasmina Čongo, u pojedinim vrtićima gdje su primljena djeca s posebnim potrebama, umanjen je broj u odgojnoj grupi, pridržavajući se pedagoških standarda i normativa.

"U skladu s prijedlogom prijema u Cjelovitom razvojnom programu je 639 djece, dok je na listi čekanja ostalo 370 djece. U Obaveznom programu za djecu u godini pred polazak u školu primljeno je 1.500 prijava. Roditelji koji su bili nezadovoljni utvrđenom listom primljene djece imali su pravo da u roku od osam dana od dana objavljivanja liste ulože žalbu Upravnom odboru ustanove. Zaprimljene su 23 žalbe, od kojih je pet žalbi uvaženo kao osnovane", istakla je Čongo.

Nakon toga, Komisija je utvrdila da su ostala 52 slobodna mjesta u vrtićima: Vrtić Biseri - devet, Vrtić Kekec - 11, Vrtić Košuta - 14, Vrtić Dunje - deset, Vrtić Lastavica - osam.

Čongo naglašava da prilikom zaključivanja ugovora o reguliranju međusobnih prava i obaveza roditelj/staratelj je dužan dostaviti ljekarsko uvjerenje kojim se potvrđuje da je dijete zdravo i da može pohađati vrtić, ne starije od 30 dana u odnosu na prvi dan boravka djeteta u vrtiću, a u slučaju da dijete ne otpočne pohađati vrtić u roku važenja ljekarskog uvjerenja, roditelj je dužan isto obnoviti.

Napominje, prilikom zaključivanja ugovora, roditelj/staratelj je dužan dati na uvid identifikacioni dokument (lična karta, pasoš ili vozačka dozvola).
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...