BiH
1

U Parlament BiH stigla odluka o imenovanju Ismira Juske i Seada Jusić u Vijeće ministara

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Parlamentarnu skupštinu BiH dostavljena je odluka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju ministra komunikacija i prometa i zamjenika ministra odbrane u Vijeću ministara BiH, rečeno je Feni u državnom parlamentu.

Za ministra komunikacija i prometa je predložen Ismir Jusko, a za zamjenika ministra odbrane Sead Jusić, kadrovi Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

U skladu s procedurom, odluku će razmatrati Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, a nakon toga bi je najvjerovatnije na sjednici zakazanoj za 11. maj trebao razmatrati i Predstavnički dom državnog parlamenta.

Prema zakonu, ministar, odnosno zamjenik ministra preuzima dužnost nakon potvrde Predstavničkog doma.

Prethodno su Centralna izborna komisija (CIK) BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) obavile potrebne provjere za predložene kandidate i rezultate izvršenih provjera dostavili predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Parlamentarna skupština BiH je početkom decembra prošle godine potvrdila odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra komunikacija i prometa BiH Slavka Matanovića i zamjenika ministra odbrane BiH Emira Suljagića, kadrova Demokratske fronte.

Na njihove pozicije predloženi su kadrovi SBB-a BiH i to Ismir Jusko za ministra komunikacija i prometa BiH i Sead Jusić za zamjenika ministra odbrane BiH.