{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U OŠ Sokolje brinu za sigurnost djece na internetu

17.5.2013. u 15:19
0
1
U OŠ Sokolje brinu za sigurnost djece na internetu
0
U Osnovnoj školi "Sokolje" u Sarajevu u četvrtak je realizovan projekt "Sigurnost djece na internetu", nastao iz potrebe da se učenicima, ali i roditeljima ukaže na opasnosti koje prijete u virtuelnom svijetu.


Projekt je imao tri faze. U prvoj su u okviru radionica o ovom aspektu surfanja internetom educirani članovi Vijeća učenika i Vijeća roditelja, dok je u drugoj fazi ta edukacija proširena na sve učenike od 6. do 9. razreda, kao i roditelje. U drugoj fazi projekta edukatori su bili učenici i roditelji koji su prošli prvu fazu edukacije.

U ovom projektu naglasak je na educiranju vršnjačkih edukatora i maksimalnom uključivanjuroditelja.

Treći dio projekta je bila tribina na kojoj su rezimirani rezultati dosadašnjeg rada. U okviru ovog dijela, učenicima i roditeljima su se obratili predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji su sa njima razgovarali o pojmu cyber kriminala, zakonu i sankcionisanju pojedinaca i grupa koji zloupotrijebe internet.Tribini je prisustovao i psiholog koji je sa aspekta struke ukazao na probleme i simptome potencijalne ovisnosti o internetu. U realizaciji projekta aktivno su učestvovali i predstavnici Vijeća roditelja, a predsjednica Vijeća roditelja KS Amela Penava naglasila je da su ovakvi projekti neophodni i da se roditelji moraju informatički educirati. Projekt su podržale i nevladine organizacije "Duga" i "MFS – EMMAUS" iz Sarajeva.

Svojim nesebičnim zalaganjem učitelji i nastavnici ove škole su još jednom pokazali plemenitost, entuzijazam i prije svega ljubav prema svom pozivu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: