BiH
0

U općini Novo Sarajevo u nedjelju 81 biračko mjesto

FENA
Stanovnici općine Novo Sarajevo će u nedjelju 4. februara na prijevremenim izborima birati načelnika Općine koji će tu funkciju obavljati 18 mjeseci.

Predsjednica Općinske izborne komisije Mirsada Kazazić je danas izjavila za Agenciju FENA da će biti otvoreno 81 biračko mjesto - 80 za birače koji glasaju na redovnim biračkim mjestima i jedno u OŠ „Čengić-Vila I“ za glasanje u odsustvu.

„To su oni birači koji su imali ranije prebivalište u našoj općini i imaju lične karte u našoj općini, ali sada žive negdje drugo u BiH“, pojasnila je Kazazić dodajući da će se na tom glasačkom mjestu glasati i s nepotvrđenim glasačkim listićima.

Prema njenim riječima, osigurano je i pet mobilnih timova, a prijavljeno je 216 ljudi koje bi trebalo posjetiti u njihovim domovima kako bi ostvarili svoje biračko pravo.

Na području općine Novo Sarajevo registrirano je 62.581 birač. Biračka mjesta bit će otvorena u nedjelju od 07.00 do 19.00 sati.

Za općinu Novo Sarajevo osam je kandidata ovjereno za učešće na izborima, a prijevremeni izbori se održavaju zbog toga što je Željko Komšić, raniji načelnik općine, na oktobarskim izborima izabran za člana Predsjedništva BiH.