{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
U općini Centar velika akcija uklanjanja snijega s drveća

14.5.2012. u 14:31
0
6
U općini Centar velika akcija uklanjanja snijega s drveća
0
U općini Centar velika akcija uklanjanja snijega s drveća
Današnje snježne padavine, neuobičajene za ovo doba godine, uzrokovale su velika oštećenja na drveću i zelenilu. Kako bi se spriječile dalje štete i uklonila eventualna opasnost za imovinu i živote sugrađana, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je, kao komandant Općinskog štaba civilne zaštite, pokrenuo u jutarnjim satima veliku akciju uklanjanja snijega sa drveća.
Služba za civilnu zaštitu Općine Centar je osigurala potrebnu opremu: čizme, kabanice i alatke. Prva destinacija za uklanjanje snijega je bio gradski park Jezero ispod porodilišta Zehra Muidović, gdje su četrdesetak općinskih uposlenika i volontera zajedno sa radnicima Komunalnog preduzeća Park skinuli snijeg sa oko 2.000 posađenih stabala. Nakon toga je uklonjen snijeg sa drveća oko Olimpijskog stadiona Koševo, duž Ulice Patriotske lige te u parkovima kod Austrijske kuće i Druge gimnazije.


Također, po naredbi komandanta Općinskog štaba civilne zaštite Centar, pripadnici štabova civilne zaštite svih 15 mjesnih zajednica su u jutarnjim satima obišli područja svojih mjesnih zajednica, gdje su konstatovali da, osim polomljenih grana i oborenih nekoliko stabala, snijeg nije prouzrokovao štetu na imovini naših sugrađana. Ovom prilikom su ekipe uklanjale snijeg sa drveća, kao i polomljene grane sa trotoara i saobraćajnica, kako bi pješacima i vozačima omogućili nesmetano kretanje.
U akciji su učestvovali i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave.


Sulejman Vranac, komandir DVD Bjelave, je kazao da su pripadnici ove brigade tokom dana čistili snijeg i uklanjali polomljeno granje u ulicama Džidžikovac, Ejuba Ademovića, Bolnička, Višnjik, Bjelave, Zaima Šarca, Pruščakova, Marcela Šnajdera, Avde Hume, Husrefa Redžića kod brojeva 4 i 14 te u krugu Kliničkog centra Koševo...

"U ulici Asima Ferhatovića 25 smo imali smo slučaj da je odlomljena velika grana prepriječila pješački prolaz i dio saobraćajnice, što je zahtijevalo da intervenišemo i granu presiječemo motornom pilom i uklonimo", kazao je Vranac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: