{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Općini Centar Sarajevo spašeni katastarska dokumentacija i oprema

F
17.2.2014. u 16:32
9
11
U Općini Centar Sarajevo spašeni katastarska dokumentacija i oprema
9
Zahvaljujući brzoj intervenciji službenika Odjela za katastar Općine Centar, nakon požara koji je 7. februara 2014. godine zahvatio veliki dio zgrade Općine, spašena je i pohranjena na sigurnu lokaciju katastarska dokumentacija i oprema.Tako je ostala sačuvana kompletna dokumentacija planova novog premjera, kao i kompletna dokumentacija starog premjera.

Spašeni su i pripadajući prilozi svih razmjera za katastarske općine koje održava Služba katastra Općine Centar. Dio pripadajućih priloga koji je bio oštećen uslijed vlage, konzerviran je, osušen i osposobljen za upotrebu.

Također su sačuvani i izmješteni spiskovi parcela i spiskovi promjena, kao i teke računanja.

Spašeni su i digitalizirani katastarski planovi starog premjera, te planovi razmjere 1:1.000 i 1:2.500 koji su spremni za upotrebu.Na sigurnu lokaciju su izmješteni i stari austrougarski planovi razmjere 1:1.625 i 1:1.650.

Također su sačuvane a potom i izmještene foto-skice avio snimanja iz 1968. i 1986. godine, kao i geodetska oprema za mjerenje i računanje koju koriste uposlenici Katastra.

Inače, Služba Općine Centar za upravu za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar nekretnina trenutno je smještena u Centru za mlade na Gorici, u Ulici Avde Jabučice 52.

Korisnici usluga Katastra će uskoro, već za nekoliko dana, moći svoje zahtjeve vezano za katastar ostvarivati putem Protokola Općine Centar, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: