Saznaje Klix.ba
100

U okviru akcije SIPA-e saslušan i prvi čovjek FUP-a Vahidin Munjić

V. K.
U okviru akcije SIPA-e koja se provodi koordinirano i sa policijskim agencijama nekoliko kantona do sada su privedene 22 osobe, a među onima koji su saslušani bio je i prvi čovjek FUP-a Vahidin Munjić.
Iako još uvijek nisu poznate informacije o tome da li je Munjić zvanično priveden u okviru akcije, kako Klix.ba saznaje policijski službenici su u okviru predmeta "Black Tie 2" saslušali i Munjića.

Kako je saopćilo Tužilaštvo, tokom utorka bi trebalo biti poznato više informacija o tome kako će se dalje postupati prema visokorangiranim policijskim kao i drugim osobama koje su dio ove akcije.

O statusu Vahidina Munjića danas je govorio i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak koji je rekao kako se Munjić nalazi u kancelariji zajedno s pripadnicima SIPA-e.

"Vahidin Munjić je bio prije nekoliko minuta bio u svojoj kancelariji gdje su bili i pripadnici SIPA-e i MUP-a KS. Sada ne znam gdje je, ali sam prije nekoliko minuta bio s njim", kazao je Isak.

U okviru akcije SIPA-e danas su privedene ukupno 22 osobe. Akcija se provodi u najmanje tri grada u Federaciji Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Zenica, Mostar), ali je proširena i na Republiku Srpsku.