{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U oktobru investiciona konferencija za Srebrenicu

F
18.7.2007. u 15:37
0
0
U oktobru investiciona konferencija za Srebrenicu
0
U oktobru investiciona konferencija za Srebrenicu
Srebrenica
U oktobru bi se u Srebrenici trebalo da održi biznis konferencija kako bi se inostrani investitori zainteresirali za ulaganje u to područje.
To je rečeno danas u Banjoj Luci nakon razgovora potpredsjednice RS-a Jasne Brkić i koordinatora RS-a za Srebrenicu Miladina Dragičevića s izaslanikom visokog predstavnika za srebrenički region ambasadorom Cliffordom Bondom.

Brkić je istakla da je Vlada RS-a realizirala oko 60 posto projekata namijenjenih za Srebrenicu, a tiču se izgradnje infrastrukture, elektrifikacije, rekonstrukciji Doma zdravlja, škola i drugo.

Podsjetila je da je Vlada ostavila i mogućnost da se i Srebrenica javi i aplicira za projekte koje će Vlada finansirati kroz razvojni projekt, tako da će suma od 25 miliona KM koja su do sada predviđena za Srebrenicu biti i veća.

Ambasador Bond je rekao da se mora priznati da je Vlada RS-a uložila značajan novac, ali i naglasio da se mora održati taj zamah i dalje raditi na privlačenju investitora, što su i građani Srebrenice izrazili kao prioritet.

Istaknuo je da je razgovarano i mogućnosti da se iskoriste prirodni resursi Srebrenice, kao što je razvoj Banje Guber, a razmotrit će se i mogućnost da se neka preduzeća koja su bila predmet revizije privatizacije u narednom periodu ponude stranim investitorima.

Ambasador Bond je potvrdio i da je Federacija BiH počela izdvajanje novca koji je namijenila za razvoj Srebrenice i da će 10 miliona KM od Vijeća ministara BiH biti usmjereno tamo gdje je određeno.

Istaknuto je i da se ovaj novac usmjerava na tačno predviđene projekte, a ne Općini Srebrenica.

Na sastanku u Banjoj Luci je bilo riječi o nastavku saradnje na realizaciji Vladinog programa za područje Srebrenice i drugim ukupnim aktivnostima ekonomskog oporavka tog područja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: