{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"U obrazovanju izvršiti hitne intervencije"

F
6.9.2010. u 14:40
0
1
"U obrazovanju izvršiti hitne intervencije"
0
"U obrazovanju izvršiti hitne intervencije"
Socijaldemokratska unija BiH (SDUBiH) smatra da činjenica u kakvom se stanju nalaze besplatni udžbenici koje učenici treba da dobiju pred ovu školsku godinu pokazuje da je u obrazovanju potrebno izvršiti hitne intervencije.
Ministarstva obrazovanja na svim nivoima o ovom pitanju prebacuju odgovornost između sebe, dok su istovremeno roditelji prepušteni sami sebi, ocjena je SDU-a.

"U državi gdje četvrtina stanovništva živi ispod donje granice siromaštva i nije u stanju osigurati neophodne udžbenike za djecu školskog uzrasta, situacija s nekvalitetnim besplatnim udžbenicima predstavlja još jedan dokaz da u Ministarstvu obrazovanja FBiH nema nijedne aktivnosti u kojoj nije dovedena u pitanje zakonitost postupka", navodi ova stranka u saopćenju.

Smatraju da bi "ministrici Melihi Alić i Stranci za BiH bilo bolje da trenutne školske programe i planove svedu na nivo koji neće opteretiti i onako opterećene učenike i da napokon stvore ambijent u kojem će najmlađi učenici biti teži od školskih torbi i svega što moraju nositi, samo iz razloga nekompetentnih i nesposobnih funkcionera u ministarstvima obrazovanja na svim nivoima vlasti".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: