{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Novom Gradu se otvara higijenski servis za hvatanje pasa-lutalica

F
22.2.2013. u 10:49
61
27
U Novom Gradu se otvara higijenski servis za hvatanje pasa-lutalica
61
U Novom Gradu se otvara higijenski servis za hvatanje pasa-lutalica
Foto: Arhiv/Nedim Grabovica/Klix.ba
Na području sarajevske općine Novi Grad bit će uspostavljen higijenski servis za hvatanje pasa-lutalica. Građani će telefonom moći prijaviti prisustvo pasa koji izazivaju opasnost.
Općina Novi Grad Sarajevo je u budžetu planirala 35.000 KM za zbrinjavanje pasa u azilu i određena sredstva za saradnju s Veterinarskom stanicom.

Higijenski servis za hvatanje pasa-lutalica bit će u sklopu javnog poduzeća "Lokom"

Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju osnivanja JP "Lokom" je donijelo Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo da bi se tom poduzeću omogućilo proširenje djelatnosti za formiranje higijenskog servisa za hvatanje pasa-lutalica.

Poduzeće "Lokom" je, kako je predviđeno Odlukom, u vlasništvu Općine Novi Grad.

"Najvažniji dio Odluke, koji nam je bio neophodan da bismo krenuli u formiranje higijenskog servisa jest taj koji se odnosi na to da djelatnost za koju je "Lokom" registrovan, bude proširena za navedene klasifikacije. Nakon što Odluka stupi na snagu, objavljivanjem u Službenim novinama krenut će se u proceduru formiranja higijenskog servisa u preduzeću "Lokom", gdje bi trebala raditi dva čovjeka", kazao je Agenciji Fena načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Psi će biti uklonjeni s ulice, a potom predati Veterinarskoj stanici, gdje će veterinari izdati nalaz, na osnovu kojeg će se odrediti šta dalje s tom životinjom.

Općina ima vozila koja će se koristiti u tu svrhu, s tim da će u njih biti neophodno postaviti kavez za životinje, tako da neće imati posebne materijalne troškove u tom smislu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: