{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Novom Gradu podjela prehrambenih i higijenskih paketa

F
24.6.2008. u 14:00
0
1
U Novom Gradu podjela prehrambenih i higijenskih paketa
0
U Novom Gradu podjela prehrambenih i higijenskih paketa
Općina Novi Grad Sarajevo je u okviru projekta planiranog u budžetu za 2008. osigurala 40.000 KM za podjelu prehrambenih i higijenskih paketa osobama s utvrđenim statusom raseljene osobe, prognanicima, povratnicima i socijalno ugroženim.
Kako je saopćeno iz Općine Novi Grad, predviđena je podjela paketa dva puta u toku godine. Prvi krug podjele prehrambenih i higijenskih paketa bit će 1. jula u 10 sati na osam punktova u mjesnim zajednicama na području ove općine.

Prehrambeni i higijenski paketi su namijenjeni za 200 porodica, s ukupno 612 članova domaćinstva, od toga 105 članova porodica je starije od 64 godine, dok je 51 dijete do sedam godina.

Na osnovu evidencije 156 porodica će dobiti pojačane pakete s prilagođenim prehrambenim i higijenskim artiklima za djecu i starije osobe.

Pakete će dobiti 76 raseljenih osoba, 112 socijalno ugroženih osoba i 12 povratnika. Ukupna vrijednost paketa je 15.070,59 KM.

Prosječna vrijednost paketa po članu porodice je 30 KM, a sastoji se od osnovnih životnih namirnica uz dodatne prehrambene artikle za djecu i starije osobe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: