BiH
0

U novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj će raditi do 03.00 sata

FENA
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
U skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, povodom javnog dočeka 2015. godine ispred BBI centra a radi osiguranja prijevoza posjetilaca, javni gradski prijevoz odvijat će se po izmijenjenom režimu vožnje.

Tramvajski saobraćaj radit će produženo do 03.00 sata ujutro prvog dana Nove godine, rečeno je Agenciji Fena u Službi za odnose s javnošću KJKP "Gras".

Tramvaji će 31. decembra od 20.00 sati saobraćati do Skenderije, odnosno neće biti u funkciji na relaciji Skenderija - Baščaršija.

Autobuska linija 31 e Vijećanica - Dobrinja radit će produženo do 02.00 sati ujutro 1. januara, s tim da će od 20.00 sati umjesto s Vijećnice polaziti s terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija - Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbujskom trasom.

Autobuske linije koje polaze s terminala Dom Armije će od 20.00 sati polaziti s terminala Park.

U četvrtak i petak, 1. i 2. januara javni gradski prijevoz funkcionirat će po nedjeljnom, odnosno prazničnom režimu vožnje, a 3. januara prema subotnjem redu vožnje.

Iz Službe za odnose s javnošću KJKP "Gras" napominju da će u dane praznika u funkciji biti linije za izlatišta Barice, Trebević i Bjelašnica.

Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS tokom školskog zimskog raspusta prijevoz za Bjelašnicu odvijat će se svakodnevno s polascima iz ulice Franje Račkog u 09.00 sati, Ilidže u 09.20 sati a povratak s Bjelašnice je u 15.30 sati.