{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U novembru počinje gradnja prve dionice "Sarajevske obilaznice"

F
14.9.2007. u 12:35
0
0
U novembru počinje gradnja prve dionice "Sarajevske obilaznice"
0
U novembru počinje gradnja prve dionice "Sarajevske obilaznice"
U sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu danas su potpisani Ugovor za izvođenje radova i Ugovor za nadzor gradnje prve dionice (LOT 1) "Sarajevske obilaznice" Jošanica – Butila u dužini 5,5 kilometara.
Ugovor za izvođenju radova uime Javnog preduzeća Direkcije cesta FBiH je potpisao direktor Ljubo Pravdić, a uime ugovarača poslova, Slovenija cesta Ivan Zidar.

Vrijednost ugovorenih radova je 56.722.163 eura, odnosno 110.938.909 KM, dok je početak izgradnje planiran za novembar, a završetak 2010. godine.

Nail Šećkanović, federalni ministar prometa i komunikacija, je najavio da se u naredna dva do tri mjeseca može očekivati i završetak osam km duge dionice u pravcu Kaknja, dogovor o izgradnji još devet km autoputa i naplata cestarine na izgrađenom dijelu autoceste na koridoru 5-C.

Šećkaniović je također istaknuo da se za ostatak izgradnje zaobilaznice od Sarajeva do Mostara do sada prijavilo 14 kompanija i da je Vlada FBiH formirala komisiju koja treba da razmotri ponude za ovaj tender.

Nadzor gradnje na prvoj dionici Sarajevske zaobilaznice vršit će kompanije DDC iz Ljubljane, Divel iz Sarajeva i Zavod za saobraćaj Sarajevo, a vrijednost ugovorenih radova za nadzor je 1.918.449 eura, odnosno 3.752.161 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: