{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U neredima u Banjoj Luci povrijeđeno šest policajaca i privedeno 20 osoba

F
26.2.2008. u 17:33
0
0
U neredima u Banjoj Luci povrijeđeno šest policajaca i privedeno 20 osoba
0
U neredima u Banjoj Luci povrijeđeno šest policajaca i privedeno 20 osoba
Foto: Reuters
Tokom današnjih incidenata u Banjoj Luci, do kojih je došlo nakon protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova, lakše je povrijeđeno šest pripadnika policije, a 20 osoba, od kojih je 15 maloljetnika privedeno je u Centar javne bezbjednosti Banja Luka, saopćio je načelnik ovog centra Zoran Stanišljević.
Protetesni skup je osiguravalo oko 850 policajaca. Podsjećamo, policija je upotrijebila silu nakon što je veća grupa, mahom mlađih osoba, krenula prema američkom konzulatu u Banjoj Luci.

Na policiju su bacali kamenice i druge predmete, a razbijeni su izlog hrvatske firme "Croata", više prozora na automobilima i nekim zgradama.

Ljekari u Kliničkom centru pružili su pomoć za šest osoba, povrijeđenih u današnjim nemirima, među njima su šesnaestogodišnji dječak, četiri lakše povrijeđena policajca i jedna žena.

I Ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo izrazio je nezadovoljstvo zbog "sporadičnih" incidenata koje su izazvale manje grupe huligana tokom današnjih protesta u Banjoj Luci uz potvrdu da će protiv počinilaca biti pokrenute zakonom predviđene mjere.

On je dodao da će štetu, koja je nastala, snositi institucije sistema, te da to najbolje govori o počiniocima i njihovom odnosu i prema RS-u i prema skupu koji je danas održan.

Čađo je u izjavi novinarima dodao da su u ovim incidentima razbijena dva izloga, nekoliko prozorskih satakala, kao i stakla na nekoliko automobila, ali da nije oštećen nijedan objekat koji je planom MUP-a RS bio uvršten u objekte kojima treba posebna zaštita.

Naveo je i da mu nije poznato da je jedan od policajaca tokom protesta udario snimatelja bijeljinske BN televizije, kao i da su još neki predstavnici medija ometani u obavljanju svog posla od pripadnika policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: