BiH
0

U nedjelju zbog maratona izmijenjen režim javnog gradskog saobraćaja

FENA
Preduzeće Gras obavještava korisnike usluga javnog gradskog prijevoza da će u nedjelju 6.maja zbog održavanja maratona u povodu Dana Kantona Sarajevo, a u skladu s rješenjem kantonalnog Ministarstva prometa i komunikacija od 09.45 do 13.00 sati doći do izmjena u režimu odvijanja javnog gradskog saobraćaja.

Od 10.00 do 10.30 sati tramvajski saobraćaj će funkcionirati na relaciji Ilidža – Željeznička stanica, odnosno neće biti u funkciji na relaciji Željeznička stanica - Baščaršija.

Trolejbuske linije br.102 i 107 za Jezero od Skenderije mijenjaju trasu i saobraćat će do terminala Trg Austrije.

Autobuske i minibuske linije br.20 Jagomir, 72 Hrastovi II, 74 Sedrenik, 14 Podhrastovi, 16 Bare, 16b Koševsko Brdo, 17 Breka i 17b Breka II, u spomenutom periodu polazit će sa terminala Sutjeska.

Autobuske i minibuske linije za Gornje i Donje Velešiće (br.41, 41a i62) polazit će s terminala Željeznička stanica, a autobuska linija br.18 Pofalići će mijenjati trasu i saobraćati preko Grbavice.

Trasu će također mijenjati i autobuska linija br.31e Vijećnica – Dobrinja koja će od Skenderije saobraćati trolejbuskom trasom do terminala Trg Austrije gdje će se okretati, te u povratku saobraćati trolejbuskom trasom do Pofalića odakle će dalje saobraćati ustaljenom trasom.

Od 10.15 do 11.15 sati autobuske linije br.15 Buča Potok, 23 Rajlovac i 23a Reljevo Dom će mijenjati trasu i u oba smjera na potezu Pofalići – Željeznička stanica saobraćati ulicom Put života.

Trasu će također mijenjati autobuska linija br.18 Pofalići koja će u oba pravca od Pofalića saobraćati ulicom Put života – Vrbanja Most – Drvenija.

Autobuska linija br.31e Vijećnica – Dobrinja će u smjeru prema Dobrinji na relaciji Vrbanja Most – Ćengić-Vila saobraćati trolejbuskom trasom.

Od 10.45 do 12.15 sati autobuska linija br.31e Vijećnica – Dobrinja će u smjeru prema Dobrinji na relaciji Socijalno – terminal Dobrinja saobraćati trolejbuskom trasom.

Od 11.45 do 13.00 sati na relaciji Nedžarići – Rustempašina ulica – Mala Aleja saobraćaj će se odvijati u skladu s uputstvima na terenu pripadnika MUP-a Kantona sarajevo, kaže se u saopćenju Grasa.