{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju u većini sarajevskih naselja smanjen pritisak vode

22.2.2018. u 13:32
29
11
U nedjelju u većini sarajevskih naselja smanjen pritisak vode
29
U nedjelju u većini sarajevskih naselja smanjen pritisak vode
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz KJKP Vodovod i kanalizacija obavještavaju građane da će zbog redovnog održavanja i ispitivanja trafostanica na Izvorištu Bačevo u nedjelju 25. februara biti smanjen pritisak vode i to u periodu od 9 do 18 sati. Naveli su da će pojedini dijelovi grada zavisno od kote terena ostati bez vode.
Naselja u kojima će doći do poremećaja u vodosnabdijevanju su Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, naselja od Čengić Vile do Baščaršije, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Zabrđe, Rajlovac, Riječica, Reljevo, Sokolje, Boljakov Potok, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Koševsko Brdo, Ciglane, Bare-Šip, Kobilja Glava, Hrasno, Hrasno Brdo, Trg Heroja, Švrakino Selo, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Kovačići, Patriotske lige, Koševo, Alipašina, Hotonj, Ugorsko, Dreskovača, Nova industrijska zona Vogošća, Barice, Orahov Brijeg, Breka, Kromolj, Podhrastovi, Bjelave, Grdonj i Sedrenik.

Okončanje radova i potpuna normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se do 20 sati.

Iz preduzeća apeluju na potrošače da se zbog najave niskih temperatura posebna pažnja posveti zaštiti vodovodnih mjesta i instalacija od smrzavanja. Niske temperature i slaba zaštićenost vodovodnih mjesta i šahtova dovodi do pucanja stakla vodomjera a često i do njegovog kompletnog oštećenja.

Istakli su da je neophodno zaštititi vodomjerno mjesto termo-izolacionim materijalom kao što su stiropor, staklena vuna, stare deke, tkanina.

Upozorili su građane i upravitelje zgrada, da blagovremeno poduzmu potrebne mjere zaštite, kako bi se izbjeglo smrzavanje i dalja šteta koja može da proizađe kao posljedica smrzavanja.

Za sve informacije možete se obratiti Dispečerskom centru KJKP Vodovod i kanalizacija na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: