|

U nedjelju ste dobrodošli u čarobni svijet patuljaka

U nedjelju ste dobrodošli u čarobni svijet patuljaka
47
Klix.ba
30.11.2012. u 14:34
0
komentara
47

dijeljenja
U nedjelju ste dobrodošli u čarobni svijet patuljaka
Centar André Malraux i agencija za pružanje jezičkih usluga Diwan, u saradnji sa Sarajevskim ratnim teatrom, brojnim partnerima i sponzorima, organiziraju u nedjelju, 2. decembra 2012. godine u 17 sati, u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo jednodnevni zabavni i obrazovni događaj pod nazivom "Dobrodošli u čarobni svijet patuljaka".
Bajke su odvijek podsticale kreativnost i maštu, i upravo, osnovni cilj događaja "Dobrodošli u čarobni svijet patuljaka" je promoviranje književnosti za djecu i povratak čitanja na listu zabavnih dječijih aktivnosti. Inspirirani slavnom holandskom knjigom "Patuljci", autora Wila Huygena i Riena Poortvlieta, koju objavljuje izdavačka kuća Buybook, i francuskom knjigom "Rijeka koja je tekla naopačke" autora Jean-Claudea Mourleveata u izdanju zagrebačkog Sysprinta, a zadovoljni ranijim druženjem s vješticama, organizatori su željeli i ove godine pričati bajke za djecu i odrasle.

Posjetitelji će imati priliku provesti tri ugodna sata uz pozorišne predstave, koncert, obrazovne radionice za djecu tokom kojih će čitati, crtati, plesati, saditi sjemenke, praviti parfeme, sapune, kućice za ptice, kolačiće za hranjenje ptica, kućice za mrave, a sve to u bajkovitom interijeru koji će Međunarodni centar za djecu i omladinu pretvoriti u pravo selo patuljaka.

U programu će učestvovati nekoliko sarajevskih škola čiji su učenici na različite načine predstavili život i navike patuljaka, a svoje će radove predstaviti na dan događaja.

Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo čeka djecu i roditelje u nedjelju, 2. decembra 2012., od 17:00 do 20:00 sata. Ulaz je slobodan.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.