{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju "Prvi Tuzlanski plivaton"

F
2.9.2011. u 09:24
0
1
U nedjelju "Prvi Tuzlanski plivaton"
0
U nedjelju "Prvi Tuzlanski plivaton"
U okviru manifestacije "Ljeto u Tuzli“, na Panonskim jezerima u nedjelju, 4. septembra, održat će se "Prvi tuzlanski plivaton", koji organizira Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ).
"Cilj manifestacije je promocija kulture darivanja u našem gradu. Timovi od po pet plivača će plivati za razvoj fondova i podršku tuzlanskim udrugama i projektima u Tuzli“, izjavila je izvršna direktorica FTZ-a Jasna Jašarević.

Po njezinim riječima Tuzlanski plivaton je kreativan način da pojedinci i poduzeća u Tuzli doprinesu razvoju zajednice i da podrže lokalne projekte udruživanjem donacija u fondove za razvoj Tuzle. Svi građani Tuzle mogu pružiti podršku lokalnim projektima fiksnom donacijom ili donacijom za plivače, odnosno plivačke timove po svakom preplivanom metru.

Timovi plivača plivat će štafetno 40 minuta. Događaj je otvoren za sve pojedince, skupine, organizacije, poduzeća, koji žele plivati, podržati lokalne projekte malim donacijama ili navijati za timove, odnosno sudjelovati u revijalnom programu i zabaviti se.

"Zahvaljujući donacijama od pojedinaca i biznisa iz Tuzle i inozemstva, te donacijama iz proračuna, u proteklih pet godina, Tuzlanska fondacija je podržala 124 građanska projekta u ukupnoj vrijednosti od gotovo 90 000 konvertibilnih maraka. U istom razdoblju podržane su i 94 omladinske inicijative u ukupnoj vrijednosti od gotovo 45 000 konvertibilnih maraka. Kroz projekte je mobilizirano preko 7 000 građana Tuzle, a korist od projekata je imalo više od 90 000 naših sugrađana“, kazala je direktorica Jašarević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: