{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju obilježavanje bitke za brdo Žuč

6.6.2014. u 16:36
0
0
U nedjelju obilježavanje bitke za brdo Žuč
0
U nedjelju obilježavanje bitke za brdo Žuč
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dan odbrane Općine Novi Grad Sarajevo i bitke za brdo Žuč bit će obilježen 8. juna 2014. godine, polaganjem cvijeća na Hair česmi u 12 sati, dok će se centralna manifestacija obilježavanja ovog zanačajnog datuma održati u 13 sati na platou brda Žuč.
Nakon dočeka visokih zvaničnika i polaganja cvijeća planirano je obraćanje načelnika Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semira Efendića, predsjednika Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Faida Heće, a bit će održan i historijski čas.

Na platou brda Žuč ove godine će biti uručena i Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo. Plaketa će biti uručena Fikretu Kerešu, pripadniku Armije RBiH, 80-postotnom RVI i dobitniku najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Priznanje se dodjeljuje za izuzetne zasluge u odbrani Općine Novi Grad Sarajevo i Bosne i Hercegovine u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godine, kao i organizaciji života i rada građana u ratnim uvjetima. Planiran je i prigodan kulturno-umjetnički program.

Općina Novi Grad Sarajevo za građane je obezbijedila prevoz, koji polazi ispred Istiklal džamije u 10. 30 sati. Posljednji autobus za Žuč planiran je u 12.30 sati ispred Istiklal džamije.

Za građane iz udaljenijih naselja autobus polazi u 10 sati iz Dobroševića, sa zaustavljanjima na autobuskim stajalištima do podvožnjaka – Alipašin Most II. Ispred džamije u Zabrđu autobusi polaze u 10. 30 i 10. 45 sati.
Povratak autobusa sa Žuča je u 15 sati nakon završetka manifestacije obilježavanja Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo.

Pozivamo naše sugrađene da 8. juna dođu na plato brda Žuč da zajedno obilježimo Dan odbrane naše Općine.
Napomena: izjave za medije planirane su u 13.30 sati - pored centralne bine, a novinarima će se obratiti: predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, vršilac dužnosti premijera Vlade Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: