{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju obilježavanje bitke za brdo Žuč

6.6.2014. u 16:36
0
0
U nedjelju obilježavanje bitke za brdo Žuč
0
U nedjelju obilježavanje bitke za brdo Žuč
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dan odbrane Općine Novi Grad Sarajevo i bitke za brdo Žuč bit će obilježen 8. juna 2014. godine, polaganjem cvijeća na Hair česmi u 12 sati, dok će se centralna manifestacija obilježavanja ovog zanačajnog datuma održati u 13 sati na platou brda Žuč.
Nakon dočeka visokih zvaničnika i polaganja cvijeća planirano je obraćanje načelnika Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semira Efendića, predsjednika Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Faida Heće, a bit će održan i historijski čas.

Na platou brda Žuč ove godine će biti uručena i Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo. Plaketa će biti uručena Fikretu Kerešu, pripadniku Armije RBiH, 80-postotnom RVI i dobitniku najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Priznanje se dodjeljuje za izuzetne zasluge u odbrani Općine Novi Grad Sarajevo i Bosne i Hercegovine u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godine, kao i organizaciji života i rada građana u ratnim uvjetima. Planiran je i prigodan kulturno-umjetnički program.

Općina Novi Grad Sarajevo za građane je obezbijedila prevoz, koji polazi ispred Istiklal džamije u 10. 30 sati. Posljednji autobus za Žuč planiran je u 12.30 sati ispred Istiklal džamije.

Za građane iz udaljenijih naselja autobus polazi u 10 sati iz Dobroševića, sa zaustavljanjima na autobuskim stajalištima do podvožnjaka – Alipašin Most II. Ispred džamije u Zabrđu autobusi polaze u 10. 30 i 10. 45 sati.
Povratak autobusa sa Žuča je u 15 sati nakon završetka manifestacije obilježavanja Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo.

Pozivamo naše sugrađene da 8. juna dođu na plato brda Žuč da zajedno obilježimo Dan odbrane naše Općine.
Napomena: izjave za medije planirane su u 13.30 sati - pored centralne bine, a novinarima će se obratiti: predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, vršilac dužnosti premijera Vlade Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: