Javni prijevoz
65

U nedjelju izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja na više lokacija u KS

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS u nedjelju će na više lokacija u Kantonu Sarajevo doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog saobraćaja.

Zbog održavanja gradske trke u nedjelju, 22.04.2018. godine u vremenu od 09:00 – 11:00 sati doći od sljedećih izmjena:

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola.

Autobuska linija br.31e Vijećnica – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Vrbanja u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom,

Linije koje polaze sa terminala Dom Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku, te linije koje polaze sa terminala Park za Jagomir, Barice i Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska.

Zbog održavanja Memorijalne šetnje učenika osnovnih i srednjih škola na području Općine Ilidža u nedjelju, 22.04.2018. godine u vremenu od 12:30 – 13:00 sati, privremeno biti obustavljene autobuske linije br.27 Ilidža – Hrasnica, 27a Ilidža – Sokolović Kolonija i 27b Ilidža – Kovači (Hrasnica).

Tokom održavanja manifestacije ”Bicikl u mom gradu" u općini Hadžići u nedelju, 22.04.2018. godine od 10:00 - 12:00 sati, autobuske linije broj 30 Ilidža – Hadžići –Drozgometva i 33 Ilidža – Tarčin – Vukovići biti povremeno obustavljene.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u skladu sa situacijom na terenu utvrdit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada.