BiH
0

U nedjelju drugo kolektivno vjenčanje u Banjoj Luci

SRNA
Drugo kolektivno vjenčanje u Banjoj Luci, na kojem će brak zaključiti 15 parova iz biće održano u nedjelju, 17. juna.

Kolektivno vjenčanje biće obavljeno u parku "Petar Kočić" u podne, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Administrativne službe grada Banje Luke.

Direktor manifestacije "Svadba za pamćenje" Olivera Ratković je na konferenciji za novinare rekla da je za drugo kolektivno vjenčanje u Banjoj Luci za mjesec dana apliciralo 120 parova, od kojih je kao i prošle godine odabrano 15.

Ratkovićeva je rekla će u parku "Petar Kočić" biti izveden i bogat kulturno-umjetnički program, a nastupiće Banjalučka filharmonija, Maja Tatić i KUD "Pelagić".

"Ovom manifestacijom slavimo ljubav i želimo da se naši mladenci osjećaju ugodno i da dan svog vjenčanja pamte cijelog života", istakla je Ratkovićeva.

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti LJiljana Radovanović rekla je da se rijetko dešava da neka manifestacija, nakon samo godinu dana postojanja, bude uvrštena u gradski kalendar kulturnih manifestacija.

"Na osnovu prošlogodišnje organizacije, odlučili smo da Svadbu za pamćenje uvrstimo u kalendar manifestacija koje su od značaja za grad. Vladala je vedra atmosfera, svi su bili radosni i uzbuđeni i vidjeli smo da ima potencijala da to bude jedna od značajnijih gradskih manifestacija", navela je Radovanovićeva koja je poželjela sreću budućim mladencima.

Organizator manifestacije "Svadba za pamćenje" je Udruženje građana "Bela: Svadba za pamćenje".