{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju čitanje Šešeljevog testamenta

F
30.11.2006. u 17:25
0
0
U nedjelju čitanje Šešeljevog testamenta
0
U nedjelju čitanje Šešeljevog testamenta
Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić najavio je danas u Beogradu da će rukovodstvo te stranke u nedjelju pročitati politički i lični testament lidera radikala Vojislava Šešelja.
Nikolić je na konferenciji za novinare saopćio da je Šešeljevo zdravstveno stanje kritično i da je situacija toliko dramatična da im je Šešelj odobrio da u nedjelju pročitaju njegov testament.

On je istakao da je Šešelj sinoć prestao da uzima i vodu i da je tek jutros prihvatio da je uzme, ali tek pošto su mu dozvolili da koristi mobilni telefon.

"Zabrinuti smo i mislimo da su u pitanju dani", poručio je Nikolić.

On je pozvao predsjednika i premijera Srbije Borisa Tadića i Vojislava Koštunicu da zamole "svoje prijatelje u Haagu" da prestanu da ubijaju Šešelja.

Nikolić je najavio da će radikali u subotu, pred američkom ambasadom, održati mirni protest kako bi digli glas protiv Šešeljeve "egzekucije".

Prema Nikolićevim riječima, stranka i on će preuzeti svaku odgovornost za sve što se u subotu bude desilo.

"Šešelj ne traži liječenje, on traži da se brani", poručio je Nikolić.

Šešelj od Tribunala u Haagu traži poništenje svih pretpretresnih radnji od 10. novembra, kada je započeo štrajk glađu, i da po ispunjenju njegovih prethodnih zahtjeva, vezanih za zabranu diskriminacije u pogledu posjeta supruge i normalizovanje uvjeta za odbranu, pokrene suđenje iz početka, prenosi Tanjug.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: