BiH
0

U nedjelju 10-postotni popust u svim Mercatorovim prodavnicama

Klix.ba
Mercator će u nedjelju, 26. 10. 2003., slaviti svoj 54. rođendan. Tim povodom Mercator daje popust od 10% na sve proizvode u svim svojim prodavnicama, na svim tržištima.

Popust u nedjelju će važiti ne samo za proizvode svakodnevne potrošnje, već za svu robu koju kupci mogu naći u ponudi u svim prodavnicama u okviru Skupine Mercator. Popust u visini od 10 postotaka će važiti i za proizvode koji se već nude po akcijskim cijenama i za proizvode koji se kupuju na otplatu. Posebne, za desetinu niže cijene će važiti i za Mercatorove trgovine Modiana i Intersport kao i za popularni Mercatorov restoran i cafe bar Santana. Niže cijene važe u svim Mercatorovim prodavnicama na svim tržištima na kojima je Mercator prisutan: u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji i Crnoj gori.

Mercator je osnovan 1949. pod imenom Živila Ljubljana (Prehrana Ljubljana) i za svo vrijeme svog postanka je postizao brzi rast i neprestano se prilagođavao novim privrednim i društvenim prilikama. Oblici organiziranosti su bili različiti, jedna od najvećih prelomnica u radu Mercatora je bila 1993. godina, kada je počela privatizacija, koja je po opsegu i vrijednosti kapitala najveća u srednjoj Evropi. Privatizacija je uspješno dovršena 1994. godine, kada su bili poznati vlasnici najvećeg slovenačkog dioničkog društva, Poslovnog sistema Mercator. Osim zakonom propisanih državnih fondova, tada je bilo i oko 63.000 malih dioničara. Drugi veći preokret je uslijedio 1997. godine, kada je društvo dobilo novu upravu sa Zoranom Jankovićem na čelu, a s time i ambiciozan strateški razvojni plan, s kojim je htjela stvoriti najbolji trgovački lanac u državi koji će biti značajan i u regiji i koji će biti usporediv s najvećim evropskim i svjetskim trgovačkim lancima.

U zadnjih nekoliko godina Mercator intenzivno širi svoju mrežu u zemljama regije, gdje već posluje 5 Mercatorovih centara, u Zagrebu, Puli, Splitu, Sarajevu i Beogradu. Uskoro će im se pridružiti i novi centri u Hrvatskoj u Metkoviću, Karlovcu, Čakovcu, Đakovu, Rovinju i Osijeku; u Bosni i Hercegovini u Tuzli i Sarajevu i u Srbiji i Crnoj Gori u Novom Sadu i Kragujevcu. I u svojoj ponudi Mercator se može usporediti sa bilo kojim evropskim trgovačkim lancem, pri čemu uspješno razvija svoje vlastite trgovačke marke na području prehrambenih i neprehrambenih artikala.

Mercator zato želi ovu nedjelju s 10-postotnim popustom na sve proizvode, u svim prodavnicama na svim tržištima darovati sve kupce i s njima proslaviti svoj 54. rođendan.