{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nazivu Istočno Sarajevo izbrisati odrednicu 'Sarajevo'

F
13.1.2010. u 13:37
0
232
U nazivu Istočno Sarajevo izbrisati odrednicu 'Sarajevo'
0
U nazivu Istočno Sarajevo izbrisati odrednicu 'Sarajevo'
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će predložiti da se iz naziva Istočno Sarajevo briše odrednica Sarajevo.
To je potrebno, kaže, kako se Srbi iz općina Istočnog Sarajeva na bi računali da pripadaju federalnom Sarajevu.

S tim u vezi, kao manipulacije ocijenio je izjavu funkcionera SDA Bakira Izetbegovića da u Sarajevu živi 100.000 ili 150.000 Srba, navodeći da su u taj broj uključeni i Srbi koji ne pripadaju federalnom Sarajevu, "gdje je 95 posto Bošnjaka".

Upravo naziv grada Istočno Sarajevo, tvrdi, daje mogućnost Bakiru Izetbegoviću "da manipuliše pričom da je sve Sarajevo, jer stranci to ne razumiju".

Najavio je da će o promjeni naziva Istočno Sarajevo razgovarati s nadležnim u tom gradu, jer, kaže, Istočno Sarajevo "ne treba da ima odrednicu Sarajevo".

Za OHR-ov popis državne imovine u BiH je rekao da je "bahato napravljen", navodeći da je popisano više imovine iz RS-a nego iz FBiH, što je, po njemu, nemoguće.

Ipak, kaže, OHR-ov popis imovine bit će proučen, a nakon toga će predstavnici RS-a reći svoj stav.

"Naš princip i dalje ostaje isti, ono što je nužno može biti uknjiženo na BiH, a ono što nije primarno interes za funkcioniranje BiH mora biti uknjiženo na nivou entiteta", kazao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: