Dodik o Tihićevoj izjavi
0

'U našim mapama nema nikakvih sukoba'

SRNA
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik ocijenio je da je bez pokrića izjava lidera SDA Sulejmana Tihića da OHR ne treba da bude ukinut dok ne bude završena ustavna reforma, jer u suprotnom može doći i do sukoba.

"Mislim da je to izjava bez pokrića. U našim mapama kretanja u budućnosti nema nikakvih sukoba. Ako ih ima kod Tihića, dobro da nam je rekao, vidjećemo", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je rekao da ljudi iz međunarodnih bezbjednosnih organizacija najbolje znaju da u BiH nema osnova za sukobe, a ne lider SDA.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ponovio stav da je dogovor jedini način kojim se u BiH nešto može postići, te je stoga izrazio i žaljenje što danas nije održan sastanak lidera osam političkih partija u Mostaru koji je bio najavljen od predsjednika HDZ-a Dragan Čovića, prvenstveno jer se trebala razmatrati ekonomska situacija u BiH i uvjeti za potpisivanje stand-by aranžmana s MMF-om.

"Žao mi je što danas nije održan sastanak u Mostaru, jer je na dnevnom redu trebalo da ima pitanja o ekonomskoj situaciji u BiH, koja može produkovati neuspjeh s MMF-om i izazvati dramatične posljedice, prije svega u Federaciji BiH“, kazao je Dodik.