Novi Grad Sarajevo
26

U Naselju heroja Sokolje u izgradnji staza za trčanje, tribina i košarkaško igralište

F. H.
Nakon izgradnje fudbalskog terena sa umjetnom travom, u Naselju heroja Sokolje u toku radovi na izgradnji staze za trčanje, tribina i košarkaškog igrališta.

"Nakon što je u prethodnom periodu izgrađen i ograđen fudbalski teren površine oko 800 metara kvadratnih sa umjetnom travom, u sklopu Sportsko – rekreacionog centra 'Zlatno polje' u Naselju heroja Sokolje nastavljeni su radovi na ovom značajnom infrastrukturnom projektu, čijom će izgradnjom stanovnici ovog naselja dobiti raznovrsne sadržaje za igru, sport i rekreaciju", saopćeno je iz općine Novi Grad.

U toku je izgradnja staze za trčanje sa tartan podlogom, nakon čega će se raditi tribine i rasvjeta na fudabalskom terenu, popločanje prilaznih i pješačkih staza, te izgradnja igrališta za basket sa gumenom podlogom. Vrijednost ugovorenih radova koje izvodi građevinska firma “Mibral” je oko 400.000 KM.

U narednoj fazi, u sklopu kompleksa bit će izgrađeno i odvojeno dječije igralište sa pratećim mobilijarom.

Općina Novi Grad Sarajevo 2019. godine pokrenula aktivnosti da se u ovom naselju, neposredno pored osnovne škole izgradi sportsko–rekreacioni centar, sa raznovrsnim sadržajima namijenjenim za djecu i omladinu, ali i stariju populaciju.

Centar će imati jedan veći teren sa umjetnom travom, koji se može podijeliti na nekoliko manjih terena, terene za košarku, ali i dječijie i sportsko igralište, te ostale sadržaje koji će sigurno upotpuniti život u ovom dijelu novogradske općine.