{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Narodnoj skupštini RS-a za dva i po dana rada usvojena samo dva zakona

F
8.2.2018. u 13:43
0
15
U Narodnoj skupštini RS-a za dva i po dana rada usvojena samo dva zakona
0
U Narodnoj skupštini RS-a za dva i po dana rada usvojena samo dva zakona
Foto: NSRS
Narodna skupština Republike Srpske (RS) je za dva i po dana zasjedanja usvojila svega dva zakona.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Podršku poslanika dobio je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, oba po hitnom postupku.

Sastavni dio Zakona o koncesijama postala su dva amandmana Kluba poslanika SNSD-a i Kluba poslanika Socijalističke partije kojima se definira trošenje sredstava po osnovu koncesione naknade od strane jedinica lokalne samouprave, te stvara obaveza ministarstvima da pravilnikom urede pitanje raspodjele koncesione naknade za korištenje u slučaju kada se koncesiona djelatnost obavlja na teritoriji više jedinica lokalne samouprave.

Prvi dan zasjedanja entitetskog parlamenta protekao je u raspravi o skupštinskom zapisniku iz septembra 2017., a jučer u optužbama šta donosi novi zakon o koncesijama.

Ova redovna sjednica Narodne skupštine RS-a bit će nastavljena u ponedjeljak, 12. februara, raspravom o Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije - po hitnom postupku.

Među preostalim tačkama su odluke o zaduženjima za “Željeznice RS-a” i autoput Banja Luka-Doboj, te odluke o garancijama koje RS može dati u ovoj godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: