Vremenska prognoza
45

U narednim danima pripremite se za kišu, snijeg i jugo

I. P.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Prema predviđanjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima možemo očekivati slične temperature kao i do sada uz dodatak kiše, snijega i vjetra sa juga.

Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne mala do umjerena naoblaka, a u drugoj polovini dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana na području Krajine povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12 stepeni.

Drugog dana vikenda bit će oblačno, a kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina je u Hercegovini i jugozapadu Bosne, dok će u većem dijelu Bosne slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak. Snijeg može padati samo na planinama. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu i u Krajini do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 stepeni.

Prvog dana sljedeće sedmice očekuje se pretežno oblačno sa kišom prije podne, dok će glavninana padavina biti u jutarnjim satima. Na planinama može padati i snijeg. Krajem dana nove padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne, a povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U utorak opet oblačno sa kišom uz jače padavine na području Hercegovine gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Očekuje se jako jugo, a poslije podne vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.